Ny overskrift! 🙂 - endra til noko heilt ana.

Test slide
Her skriv eg alt eg vil
Click Here
Her er det fint
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide

Slik surrar du det til:

Her finn du informasjon om søknadsprosessen og kven som kan søkje

Kven kan søkje plass hjå oss?

Arbeidsretta rehabilitering

Tilboda våre er for deg som er i arbeidsfør alder og som av helsemessige årsaker strevar med å halde deg i, kome inn i eller tilbake til arbeid eller utdanning. Du må vere motivert for endring.

Kartleggings- og vurderingsopphald

Tilbodet vårt er for deg som er i arbeidsfør alder og som av helsemessige årsaker strevar med å kome tilbake til arbeid eller utdanning. Dette er ei kartlegging av kva som er den beste vegen vidare i hjelpeapparatet.

CFS/ME

For deg som har fått diagnose CFS/ME i mild grad, og som treng hjelp til å meistre livet. Du må vere motivert for endring. Du må vere i stand til å delta i programmet vårt.

Søknadsprosessen steg-for-steg​

 1. Ta kontakt med fastlegen din.
 2. Foreslå for fastlegen at du trur eitt av tilboda våre kan hjelpe deg.
 3. Dersom fastlegen deler denne oppfatninga sender hen ein søknad og merker kva for eit tilbod søknaden gjeld.
 4. RKE (det regionale inntakskontoret) vurderer behovet og om du har rett til helsehjelp. 
 5. Om du har rett til helsehjelp RKE sender henvisning vidare til oss.
 6. Vi plasserer deg på første ledige inntak.
 7. Du får brev frå oss om at du har fått plass.
 8. Du svarar på dette brevet.
 9. Velkomen til oss!

Korleis søkje plass

Send søknaden elektronisk til Regional koordinerende enhet (RKE) v/ Sunnaas sykehus. Du finn informasjon om elektronisk søknad her. Søknadar frå andre regionar skal sendast til regional koordinerande eining/vurderingseining i den aktuelle regionen. Hugs å merke henvisninga med Rehabiliteringssenteret AiR as og kva type opphald pasienten skal søkast inn på (UngRehab, 4 veker ARR, KV, ARR delt opphald, ARR dag Oslo eller CFS/ME).Drøft med brukaren din om tilboda våre kan vere noko for hen. Det er viktig for utbytet av tilbodet at hen er motivert. Ta gjerne kontakt med oss om de treng ein samtale med oss for å finne ut om tilbodet vårt passar. Be hen ta kontakt med fastlegen eller andre som har henvisningsrett. Av og til kan det kanskje vere aktuelt å følgje hen dit.

Sendast direkte til AiR-klinikk.

Last ned skjema her:

Drøft med brukaren din om tilboda våre kan vere noko for hen. Det er viktig for utbytet av tilbodet at hen er motivert. Ta gjerne kontakt med oss om de treng ein samtale med oss for å finne ut om tilbodet vårt passar. Be hen ta kontakt med fastlegen eller andre som har henvisningsrett. Av og til kan det kanskje vere aktuelt å følgje hen dit.

Drøft med den det gjeld om tilboda våre kan vere noko for hen. Det er viktig for utbytet av tilbodet at hen er motivert. Ta gjerne kontakt med oss om de treng ein samtale med oss for å finne ut om tilbodet vårt passar.

Har du spørsmål?

Kontakt helsesekretærane

Rehabilitering av CFS/ME

Kvar

Ved senteret vår i Rauland, kor du får eige rom med bad og alle måltid servert.

Varighet

 • 4 veker sammenhengande
 • Du kan få permisjon i helgane

Hvem passer dette for?

 • Deg som har fått diagnose CFS/ME i mild til moderat grad
 • Deg som har eit funksjonsnivå der du kan delta i aktivitetane våre
 • Deg som er over 18 år

Er du usikker på om du greier å delta i aktivitetane våre kan du lese meir om programmet her:

Opplegg og aktivitetar

Du blir ein del av ei gruppe på 17 personar, som alle ynskjer endring, og er motiverte for det. Programmet er basert på kognitiv tilnærming og gradert opptrening. 

Me ser CFS/ME-tilstanden som eit samspel mellom biologiske, psykiske og sosiale faktorar. Me tek utgangspunkt i dine ressursar og muligheiter. I Rauland vil du få eit dagsprogram mellom klokka 08:00 og 15:30. Du kan delta på fritidsaktivitetar om kveldane og i helgane. Dette vil gi deg erfaring med å etablere gode rutinar for dagleg aktivitet, kosthald og døgnrytme. 

Aktivitetane er fysisk aktivitet, kognitive tema, avspenning, turar, samtaler. Du får opplæring og trening i korleis du kan meistre livet og handtere daglege utfordringar. Du kan lese meir detaljert omtale her. 

Vi vil hjelpe deg med å legge planar for framtida og gi deg meistringstru slik at du sjølv kan få til ei varig og god endring.

Vi ser heile deg

Du møter eit team som består av: 

 • Arbeidskonsulent
 • Fysioterapeut
 • Idrettspedagog
 • Samtaleterapeut eller psykolog
 • Lege

Du møter teamet i dei ulike gruppeaktivitetane, og du får ein eigen kontaktperson som vil følgje deg opp med individuelle samtalar.

Opptak og ventetid

 • Du kan søke opptak uansett hvor du bor i landet 
 • Du må be fastlegen søke plass for deg
 • Om lag 8-9 månader ventetid for å få plass på dette tilbudet
Les mer om hvordan du søker plass her:

Kostnad

Tilbodet er gratis siden det er dekka fullt ut av helsevesenet. Du får dekka reisa gjennom pasientreiser.no.

Har du noen spørsmål om rehabilitering?

Tarjei Etternavn

Rollebeskrivelse

Du er også kanskje interessert i:

Lenke til en intern side

Lenke til en intern side

Dette er overskrifta på den nye sida

Dette er ingressen som eg gjerne vil ha med.

68675637889__00100BDB-716F-4870-9D4C-0EE07E7E3D8E

Korleis skal eg få kråppa bildet?

Har du spørsmål?

Kontakt helsesekretærane

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://rehabilitering.no 

Kommentarer 

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din. 

Informasjonskapsler 

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år. Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din. Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder 

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet. 

Hvem vi deler dine opplysninger med 

Om du ber om at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord. 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg 

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør. For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger om deg 

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.